URMAGERVÆRKSTEDET

Hos urmagerværkstedet har vi specialuddannede urmagere med mere end 40 års erfaring fra de mest anerkendte urmærker.
Vi er et autoriseret Tag Heuer og Oris værksted men udfører reparationer og service på de fleste mekaniske ure.
Urmagerværkstedet laver individuelle reparations tilbud, alt fra komplette eftersyn til mindre rettelser, polering og mattering af urkasse, lænke og lås m.m.
Et komplet service af mekaniske / automatiske ure starter fra 3100,-
Et komplet service af Quartz starter fra 2200,-
Udfyld kontaktformularen nedenfor og få et uforpligtende tilbud
urmagerurmager - reperation

Hvor tit skal et mekanisk ur have service?

Et manuelt mekanisk, eller et mekanisk ur med automatisk optræk, bør serviceres hvert 5-7 år.

Dette afhænger af oliens holdbarhed eller udtørrings tid.

Om der er 5 eller flere år mellem service afhænger af urværket og, hvor meget olie beholdning der er i tandhjuls lejer.

Hvornår er service nødvendigt?

Service er nødvendigt når olien i urværket er udtørret. Hvis uret er i brug eller ligger stille tørre olien ud.

Når olien tørre vil friktionen på tandhjulene stige, uret bliver mindre præcist og man vil typisk opleve, at uret går i stå om natten eller ved kortere stille liggende perioder.

Hvorfor skal uret have service?

Uden de smørende egenskaber fra olie og fedt på blandt andet tandhjuls tapper og fjedre i uret, vil der opstå slitage. Hvis uret går med tør olie kan man opleve dårlig præcision og kort gang reserve.

Fejl vil typisk være at fjederen, som driver uret vil køre tør, dette slider indersiden af fjederhuset, hvilket danner metalstøv som hæmmer urets gang præcision og gangreserve.

I ure med automatisk optræk er det oftest nødvendigt med service fordi optræks hjulene i automatikken bliver slidt, og mister evnen til at videregive energien fra armens bevægelser til optræksfjederen, slides disse dele meget vil der ses metalstøv over hele urværket, og uret vil fungere meget dårligt, eller helt stoppe med at virke.

I chronografer er der endnu flere dele der har brug for korrekt smøring. Dette kan være arme i stopuret, som skal arbejde sammen for at kunne starte og stoppe tidtagningen, samtidig med uret viser klokken.  Uden smøring fungerer disse funktioner dårligt, og med meget modstand på blandt andet trykknapper.

Hvad betyder gangreserve?

Gangreserve er tiden et mekanisk ur kan gå på et fuld optræk. Det om det er trukket op ved manuelt at dreje på kronen eller ved armens bevægelser på et automatisk ur.

Normen for de schweiziske ure vi ofte ser i dag mest i dag at have en gangreserve på mellem 36 og 42 timer, der ses nu flere og flere ure med in-house værker som har længere gangreserve på 72 timer eller endnu mere.

Er mit ur stadig vandtæt?

Vandtæthed er en anden rigtig god grund til at for sit ur til service, pakninger bliver sprøde og mister evnen til at holde vand og fugt ude, pakningers levetid er meget forskellig, derfor foreslår de fleste ur fabrikanter at ure tryktestes med nogen års mellemrum,

For quartz ure er det relevant at teste vandtæthed ved batteriskift,

Og for mekaniske ure, er det en god ide at kontrollere vandtæthed i perioden mellem to service, eller mellem købet og første service.

Er et ur ikke længere tæt til daglig brug, vil der kunne komme vand, fugt eller kondens i uret og beskadige dele, alt fra viserne og skiven, til de tandhjul der driver uret, hvis der først er fugt i et mekanisk ur, er det en meget større ting at få uret repareret.

Hvordan opretholdes vandtæthed?

En tryk test er kun nok til at måle vandtætheden, for at være sikker eller kunne give en garanti for vandtæthed skal alle pakninger i uret skiftes, og alle åbninger tætnes, det vil sige at trykknapper afmontere fra ur kassen, og tætnes på ny ved genmontering, bagkassens pakning skiftes og smøres, glaspakning foran og på bagsiden af uret hvis der er glas bag kasse skal skiftes, kronerør bør trækkes ud af kassen og nyt nittes i, samt pakning i krone og helium ventil skiftes,

Der er mange åbninger på dykkerure og sports ure som mange ikke tænker over og de kan alle være en fejlkilde når det kommer til vandtæthed.

Kan man få fjernet ridser fra sit ur?

Når der kommer ridser på dit ur, enten lænke, lås, eller ur kasse, kan de fleste poleres eller matteres væk.

Det vil altid være et individuelt skøn om alt kan fjernes, for os er det vigtigt at holde uret design, facetter og former.

Men at genskabe kontrast mellem blanke og matte overflader i henhold til designet hjælper meget på uret udtryk også selvom der er et ar fra et tidligere dybt hak eller ridse. Vi bestræber os på at genskabe det originale udtryk på uret ved en polering, og mange af dagligdags sporene kan fjernes.

Ridser i ridsefrit glas?

Safirglas, som sidder på de fleste lidt dyrere ure, kan godt ridses, og kaldes oftest ridsefri eller ridse resistente, selvom sådan et glas er meget hårdt kan flere ting vores arm kommer forbi i løbet af dagen godt beskadige overfladen på safirglasset, blandt andet diamant smykker, eller den rug overflade på mursten, hvor små granulater kan være meget hårde og stikke nok ud til at ridse ur og glas hvis man kommer for tæt på. Bliver safirglasset ridset er den eneste mulighed for udbedring at skifte glasset, de kan ikke poleres.